[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

maxCoax verrijkt de hotelervaring van uw gasten met professionele Hotel TV

Recent onderzoek heeft het belang van Hotel TV in de hotelbeleving van de hotelgast nog eens benadrukt. Naast de hygiëne, het bed en het ontbijt staat goede televisie hoog op het verlanglijstje van de hedendaagse hotelgast. Simpelweg omdat de hotelgast op zoek is naar informatie en ontspanning via TV kanalen waar men zich thuis bij voelt, en dan het liefst in de hoogste (digitale) kwaliteit.

De ontwikkelingen van Hotel TV volgen elkaar de laatste jaren in rap tempo op. Van analoog wordt de stap gemaakt naar digitale tv, satelliet televisie geeft toegang tot een enorm aanbod van tv kanalen, en Smart TV en IPTV (internet tv) worden steeds meer geïmplementeerd. De hedendaagse hotelgast verwacht in feite dezelfde toegang tot entertainment en informatie als thuis. maxCoax voorziet u, in samenwerking met LG Business Solutions, van hotel- en internettelevisie waar de hedendaagse consument om vraagt. Stabiele maar innovatieve oplossingen die kosteneffectief zijn en waarmee u zich een concurrentievoordeel verschaft!
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Stelt u zich eens voor: uw gasten komen hun kamer binnen, zetten hun tv aan en op het scherm verschijnt het laatste nieuws, de dagaanbieding in het restaurant, het weer en de tijd. Uw gasten bekijken alle tv-programma’s haarscherp via Hotel TV, want daar zijn televisies natuurlijk in de eerste plaats voor gemaakt. Tevens bezit de Hotel TV tegenwoordig Smart functionaliteit om zo te kunnen fungeren als spil in het netwerk van communicatie en entertainment. Kwaliteit, keuzevrijheid en betaalbaarheid zijn belangrijke elementen en staan centraal in onze oplossingen voor de hospitality sector.

maxCoax is gespecialiseerd in producten en digitale diensten voor de hospitality sector met als belangrijkste doel: gastvrijheid bieden via Hospitality TV in uw hotel, camping / vakantiepark of zorginstelling. De kwaliteit van onze televisies voldoet aan alle verwachtingen van uw gasten. Toch zijn deze Hospitality TV’s op de juiste manier beperkt; de instellingen van menu’s en het geluid kunnen door de gast niet gewijzigd worden. Wij installeren en onderhouden uw systemen zo, dat u altijd kunt rekenen op een optimale werking.

 Wij leveren, installeren en onderhouden tv’s en tv-systemen
 Wij installeren en onderhouden interne kabelnetwerken (voor tv- en internet ontvangst)
 Wij ontwikkelen, installeren en onderhouden satellietsystemen (op maat)
 Wij verzorgen content en hotel informatiekanalen

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Elke omgeving is uniek en daarom creëren wij totaaloplossingen op maat die voldoen aan uw specifieke wensen. Wij leveren een totaaloplossing waarbij het hotel en haar gasten zorgeloos gebruik kunnen maken van de door maxCoax geboden diensten. Voor het programmeren, de integratie en het onderhoud voor de TV server oplossingen is maxCoax uw juiste partner.

IPTV techniek

TV via het Internet Protocol (IP), hierdoor zijn de verschillende TV zenders via een datanetwerk of zelfs via een WiFi netwerk te versturen. IPTV vergt wel veel bandbreedte en een stabiel netwerk. Doordat er in kantoren en ook vaak in hotels een UTP netwerk aanwezig is, kan IPTV heel eenvoudig worden toegevoegd zodat op alle gewenste plekken (kamers of werkplekken) IPTV beschikbaar is. Op de kijkplek moet IPTV wel weer worden omgezet om het op een ‘normale’ TV te kunnen bekijken. Dit kan via een externe IPTV tuner (IPTV Settop box) of een TV waar deze is ingebouwd (Connected TV). Ook is er software nodig (Device manager of Middleware) welke ervoor zorgt dat de IPTV Settop box of Connected TV de verschillende IP streams begrijpt. 

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

IPTV is onder te verdelen in drie gradaties:

 Standaard IPTV: Via een STB software tool welke in het IP-TV ontvangststation wordt geactiveerd. Hiermee herkennen IP-TV settop boxen de IP stream en zijn de diverse TV zenders te ontvangen. LG Connected TV toestellen (deze hebben een ingebouwde IP settop box ) zullen deze stream begrijpen en als TV zenders doorgeven. Dit systeem is niet interactief maar is eenvoudig in te stellen en behoeft geen wekelijks of maandelijks onderhoud (gegevens wijzigen).

 Interactieve IPTV: Via het toepassen van speciale middleware. Afhankelijk van de keuze van de verschillende opties moet dit systeem dagelijks, wekelijks of maandelijks door u worden voorzien van nieuwe informatie (bijvoorbeeld menu van het restaurant).

 TV voor mobiele devices: Wanneer er een OTT server wordt ingezet (Over The Top TV) dan is het mogelijk in het IP netwerk diverse TV zenders aan te bieden welke op een smartphone of tablet kunnen worden bekeken. Een zeer gebruiksvriendelijk systeem waarbij als bron een aantal zenders worden geselecteerd die via een standaard browser bekeken kunnen worden.