[siteorigin_widget class=”Mercantile_service”][/siteorigin_widget]

De verschillende distributie-netwerken:

Coax-netwerk
Een coaxnetwerk is een veel voorkomend netwerk waarover in het algemeen TV signalen worden gedistribueerd. Echter tegenwoordig kunnen we ook 1Gbps aan internetsnelheid halen over een coaxkabel. Een coaxnetwerk is eenvoudig aan te leggen en relatief voordelig. Bij nieuwe aanleg worden de stamverdelingen (de hoofdverdelingen) in glasvezel uitgevoerd en het laatste gedeelte (vanaf de sterpunten) in coax. Wanneer er een bestaand coaxnetwerk is, kan deze eenvoudig worden opgewaardeerd zodat dit coaxnetwerk geschikt is voor digitale TV en voor internet distributie naar de eindpunten (voor bijvoorbeeld WiFi Access) en dus ook voor IPTV.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

UTP-netwerk
Met name in kantoorgebouwen maar ook vaak in hotels is alleen een UTP netwerk beschikbaar. Dit UTP netwerk is uitermate geschikt voor datatransport en kan hierdoor gebruikt worden voor internet en ook voor IPTV oplossingen. Wanneer er reguliere digitale TV verlangt wordt kan ook het UTP netwerk worden gebruikt voor distributie van “gewone digitale TV”. Via speciale apparatuur wordt het reguliere TV signaal gereed gemaakt voor transport over UTP. Op de kijkpunten wordt een speciaal aansluitsnoer gebruikt om deze signalen weer gereed te maken voor het TV toestel.

Glasvezelnetwerk
De meest moderne variant is een glasvezelnetwerk. Wanneer er een nieuw netwerk aangebracht moet worden, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, kan het interessant zijn om een glasvezelnetwerk aan te brengen, niet alleen op grote terreinen maar ook in kantoorpanden of hotels. Elke aansluiting krijgt een glasvezelmodem waarop diverse aansluitingen beschikbaar komen, reguliere digitale TV, eventueel IPTV, internet, WiFi, telefonie, data enzovoorts.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Draadloos netwerk (WiFi)
Via WiFi Access Points wordt er een draadloos netwerk aangebracht. De Access Points zelf moeten nog wel aangesloten worden op een netwerk voor aanvoer van het internet. Draadloze netwerken worden over het algemeen gebruikt voor WiFi Access en ingezet om de laatste meters te overbruggen naar de gebruiker.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Wilt u graag meer informatie:

+31 (0)85 7827510