Het is voor ziekenhuizen steeds belangrijker om de allerbeste zorg en service te bieden voor patiënten. Een spoedig herstel wordt tenslotte gestimuleerd door een aangename omgeving voor de patiënt waardoor de opname duur van patiënten wordt verkort. Ziekenhuiskamers gaan steeds meer op hotelkamers lijken, om het patiënten zo goed mogelijk naar de zin te maken.

De voorkeur van ziekenhuizen gaat tegenwoordig steeds meer uit naar ziekenhuis TV’s, t.o.v. bedside terminals omdat deze speciaal voor de gezondheidszorg ontworpen TV’s een voordeliger alternatief zijn voor terminals. Ziekenhuis TV’s bieden patiënten hetzelfde comfort die zij thuis ook genieten waardoor de algehele patient experience verbetert.  Hoewel TV’s voor de gezondheidszorg niet gelijk zijn aan TV’s voor particulieren, zijn er wel degelijk overeenkomsten met TV’s voor hotels. Ziekenhuizen zijn steeds meer op zoek naar de in-room ervaring die hotels hun gasten bieden. De patiënt ervaring gaat steeds meer lijken op een hotelgast ervaring en dus gaan patiëntenkamers steeds meer  lijken op hotelkamers. Dit vraagt voor ziekenhuizen dus om TV’s met persoonlijke welkomstpagina’s, die uitbreidbaar zijn met films en later toe te voegen apps.

Smart TV’s voor ziekenhuizen

Een smart TV kan veel meer dan alleen programma’s laten zien. Smart hospitality TV’s zijn geavanceerde patiënten entertainment systemen die patiënten afleiding bieden. De TV’s hebben een aantal standaard applicaties (apps) en bovendien kunnen extra gewenste apps op de TV worden geïnstalleerd. Veel ziekenhuizen kiezen er bijvoorbeeld voor om apps over gezondheid of beweging toe te voegen aan het assortiment.

Een smart ziekenhuis TV werkt met een content management systeem (CMS) speciaal ontwikkeld voor de hospitality branche waarbij rekening wordt gehouden met privacy, een afstandsbediening die werkt op maar één TV tegelijk, eenvoud voor patiënten die minder valide zijn en de montage. Voor het monteren van ziekenhuis TV’s kan worden gekozen voor wandmontage, montage tegenover het bed van de patient of voor montage op een zwenkarm, zodat patiënten de TV naar zich toe kunnen trekken.

maxCoax Multimedia Integrators BV verzorgt, in samenwerking met LG Business Solutions, complete oplossingen voor ziekenhuis TV in de zorgsector. Onze oplossingen zijn gericht op kwaliteit, waar u geen omkijken meer naar heeft en waarmee wij u maximale controle bieden over het ziekenhuis tv systeem.

Voor patiëntenkamers in ziekenhuizen heeft LG een speciale gezondheidszorg TV lijn opgezet. De TV’s zijn ontworpen om exceptionele service aan patiënten te kunnen verlenen. Een aantal voordelen van ziekenhuis TV’s van LG zijn:

 • Personaliseerbaar
 • Pro Centric Smart applicatie platform
 • Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Configuratie op afstand
 • USB cloning
 • HDTV
 • Eenvoudige bediening
 • Moderne patiënt entertainment software

Ons aanbod van ziekenhuis TV bevat ook het verzorgen van content. Met uw eigen informatiekanaal kunt u uw bezoekers en patiënten op een efficiënte wijze, snel en makkelijk, informeren over tal van actuele en relevante onderwerpen.

maxCoax Multimedia Integrators is uw partner in het ontwerpen, installeren en onderhouden van ziekenhuis TV.

ZORGINSTELLINGEN

Uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS) blijkt dat al meer dan de helft van de 65- tot 75-jarigen dagelijks actief is op internet. Om als zorginstelling het thuisgevoel van uw cliënt te evenaren, komt u dus voor een aantal technische vraagstukken te staan. Op de tablet hebben de bewoners toegang tot het laatste nieuws en entertainment. Zij willen onbeperkt kunnen bellen en zijn gewend een breed scala aan televisiezenders tot hun beschikking te hebben. Er is zelfs een razendsnelle stijging te zien in het regelmatig gebruik van sociale media en toepassingen als Video on Demand. Bewoners maken de dag maken de keuze voor een zorginstelling mede op basis van het aanbod van digitale faciliteiten.

maxCoax Multimedia Integrators BV kan u compleet ontzorgen op het gebied van techniek, zonder verlies van controle over uw gebouwgenerieke systemen. In nauwe samenwerking met kabelaars en serviceproviders treedt maxCoax Multimedia Integrators BV op als partner voor het technisch ontwerp van de gewenste opstelling. Wij denken met u mee op het gebied van:

 • Een betrouwbare en stabiele digitale infrastructuur
 • Samenstelling van de zenderpakketten
 • Wijze van het ophangen van televisietoestellen
 • Gebruikersvriendelijke en desinfecteerbare afstandsbedieningen
 • Bring-Your-Own-Device toepassingen

maxCoax Multimedia Integrators is partner van LG Business Solutions en wij adviseren u dan ook graag bij de keuze van de juiste televisietoestellen. Door middel van gebruikersvriendelijke middelen, zoals seniorvriendelijke afstandsbedieningen en aangepaste Nederlandstalige handleidingen, worden bewoners zorgvuldig geïnformeerd en kunnen zij zelfstandig navigeren op de televisies. De afstandsbedieningen zijn desinfecteerbaar en dus perfect toepasbaar in de zorgsector.

maxCoax Multimedia Integrators biedt flexibele end-to-end oplossingen. Ongeacht:

 • Het type ontvangstsignaal – glasvezelverbinding, coax-, en/of satelliet
  (DVB-C, DVB-T/T2, DVB-S/S2)
 • De daarmee samenhangende technologie – digitaal of analoog, SD of HD
 • Het protocol van de serviceprovider of andere serviceverleners

Met een head-end unit van maxCoax Multimedia Integrators BV wordt elk signaal ontleedt, omgezet of gedempt naar het gewenste in-door-signaal: coax / IP en/of IP wireless of een combinatie daarvan. Wij zorgen voor een soepele overgang door koppeling met uw managementsystemen. De TV systemen van maxCoax Multimedia Integrators zijn geheel naar wens in te richten. Daarnaast stoppen de werkzaamheden niet bij de inbedrijfstelling, maar gaan ze verder met een invulling op maat aan het onderhoud. Op die manier bent u verzekerd van een stabiel systeem waar u op kunt blijven vertrouwen.