Tegenwoordig is een tv voor patiënten in een ziekhuis geen overbodige luxe. Als ziekenhuis wilt u de beste zorg en service verlenen die er is. Een spoedig herstel wordt gestimuleerd door een aangename omgeving voor de patiënt, waardoor de opname duur van patiënten wordt verkort. Ziekenhuiskamers gaan steeds meer op hotelkamers lijken, om het patiënten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ziekenhuizen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor een hospility-tv. Dit gaat ten kosten van de bedside terminals. De tv is een voordeliger alternatief voor de ziekenhuizen. Ziekenhuis tv’s bieden patiënten hetzelfde comfort waar zij thuis ook genieten. De ervaring van de patiënt wordt hierdoor verbetert. Hoewel tv’s voor de gezondheidszorg niet gelijk zijn aan tv’s voor particulieren, zijn er wel degelijk overeenkomsten met tv’s voor hotels. Ziekenhuizen zijn steeds meer op zoek naar de in-room ervaring die hotels hun gasten ook bieden. De tv biedt voor ziekenhuizen meer mogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld hun patiënten verwelkomen met een persoonlijke welkomstpagina, die zij ook kunnen uitbreiden met films en later toe te voegen apps.

Smart tv’s voor ziekenhuizen

Een smart-tv kan veel meer dan alleen programma’s laten zien. Smart hospitality tv’s zorgen voor afleiding voor de patiënten. De tv’s hebben standaard applicaties en er kunnen bovendien extra gewenste apps op de tv worden geïnstalleerd. Veel ziekenhuizen kiezen er bijvoorbeeld voor om apps over gezondheid of beweging toe te voegen aan het assortiment van de tv. Een smart-tv in het ziekenhuis werkt met een content management systeem, wat speciaal ontwikkeld is voor de hospitality branche. Er wordt hierbij wel rekening gehouden met privacy. Er is bijvoorbeeld maar een afstandsbediening die werkt op één tv tegelijkertijd. Voor het monteren van ziekenhuis tv’s kan worden gekozen voor wandmontage, montage tegenover het bed of voor montage op een zwenkarm, zodat patiënten de tv naar zich toe kunnen trekken.

Samenwerking

maxCoax Multimedia Integrators BV verzorgt, in samenwerking met LG Business Solutions, complete oplossingen voor de tv zorgsector in ziekenhuizen. Onze oplossingen zijn altijd gericht op kwaliteit. We bieden u maximale controle over het ziekenhuis tv systeem. Voor patiëntenkamers in ziekenhuizen heeft LG een speciale gezondheidszorg tv lijn opgezet. De tv’s zijn ontworpen om exceptionele service aan patiënten te kunnen verlenen. Een aantal voordelen van ziekenhuis tv’s van LG zijn:

 • Personaliseerbaar
 • Pro Centric Smart applicatie platform
 • Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Configuratie op afstand
 • USB cloning
 • HDTV
 • Eenvoudige bediening
 • Moderne patiënt entertainment software

We verzorgen ook de content van de tv in de verschillende ziekenhuizen. Met uw eigen informatiekanaal kunt u uw bezoekers en patiënten op een efficiënte wijze, snel en makkelijk, informeren over tal van actuele en relevante onderwerpen. maxCoax Multimedia Integrators is uw partner in het ontwerpen, installeren en onderhouden van ziekenhuis tv.

Zorginstellingen

Uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS) blijkt dat al meer dan de helft van de 65 tot 75-jarigen dagelijks actief is op internet. Op de tablet hebben de ouderen toegang tot het laatste nieuws en entertainment. Ze willen onbeperkt kunnen bellen en zijn gewend een breed scala televisiezenders tot hun beschikking te hebben. Er is zelfs een razendsnelle stijging te zien in het regelmatig gebruik van sociale media en toepassingen als Video on Demand. De keuze voor een zorginstelling kan afhangen van het aanbod aan de digitale faciliteiten. maxCoax Multimedia Integrators BV kan u compleet ontzorgen op het gebied van techniek, zonder verlies van controle over uw gebouw generieke systemen. In nauwe samenwerking met kabelaars en serviceproviders treedt maxCoax Multimedia Integrators BV op als partner voor het technisch ontwerp van de gewenste opstelling. Wij denken met u mee op het gebied van:

 • Een betrouwbare en stabiele digitale infrastructuur
 • Samenstelling van de zenderpakketten
 • Wijze van het ophangen van televisietoestellen
 • Gebruikersvriendelijke en desinfecteerbare afstandsbedieningen
 • Bring-Your-Own-Device toepassingen

maxCoax Multimedia Integrators is partner van LG Business Solutions en wij adviseren u dan ook graag bij de keuze van de juiste televisietoestellen voor in het ziekenhuis. Door middel van gebruikersvriendelijke middelen, zoals seniorvriendelijke afstandsbedieningen en aangepaste Nederlandstalige handleidingen, worden bewoners zorgvuldig geïnformeerd en kunnen zij zelfstandig navigeren op de televisies. De afstandsbedieningen zijn desinfecteerbaar en dus perfect toepasbaar in de zorgsector.

maxCoax Multimedia Integrators biedt flexibele end-to-end oplossingen. Ongeacht:

 • Het type ontvangstsignaal – glasvezelverbinding, coax-, en/of satelliet

(DVB-C, DVB-T/T2, DVB-S/S2)

 • De daarmee samenhangende technologie – digitaal of analoog, SD of HD
 • Het protocol van de serviceprovider of andere serviceverleners

Met een head-end unit van maxCoax Multimedia Integrators BV wordt elk signaal ontleedt, omgezet of gedempt naar het gewenste in-door-signaal: coax / IP en/of IP wireless of een combinatie daarvan. We zorgen voor een soepele overgang door koppeling met uw managementsystemen. De tv-systemen van maxCoax Multimedia Integrators zijn geheel naar wens in te richten. Daarnaast stoppen de werkzaamheden niet bij de inbedrijfstelling, maar gaan ze verder met een invulling op maat aan het onderhoud. Op die manier bent u verzekerd van een stabiel systeem waar u op kunt blijven vertrouwen. We verzorgen ook ethernet over coax.

Vraag ons naar meer informatie

Als u graag meer informatie wilt over onze diensten is het altijd mogelijk om ons op te bellen. We zijn te bereiken op +31 (0) 85 7827513. Een e-mail sturen is ook een mogelijkheid, deze kunt u versturen naar info@maxcoax.nl. Andere contactgegevens kunt u vinden op onze contactpagina.