Het aanbieden van internet (WiFi) op een camping of vakantiepark vraagt doordachte keuzes door de recreatieondernemer. Een veel voorkomend probleem is dat er netwerken worden aangelegd die prima functioneren bij een kleine hoeveelheid gebruikers, maar tekortschiet zodra veel van uw gasten tegelijkertijd gebruik maken van de internetverbinding. maxCoax biedt slimme internet (WiFi) oplossingen aan waarbij ook in het hoogseizoen al uw gasten kunnen inloggen en gebruik kunnen maken van stabiel en snel internet.

Het belang van een snel en stabiel internet (WiFi) netwerk

Op campings en vakantieparken is TV, internet (WiFi) en multimedia niet meer weg te denken. De aanwezigheid van snel en stabiel WiFi speelt bij veel gasten een belangrijke rol in de keuze voor het uitzoeken van hun bestemming. De reservering hangt zelfs vaak af van de beschikbaarheid van snel internet (WiFi). Op review sites wordt uitgebreid gekeken of de recensies omtrent het WiFi netwerk wel goed zijn. Een slecht netwerk wordt vaak nog uitvoeriger besproken dus het is erg belangrijk dat uw WiFi netwerk van uitstekende kwaliteit is. Hetzelfde geldt op veel campings en vakantieparken voor de ontvangst van televisie. Goed ontvangst en goede distributie van het televisiesignaal is dan een must.

Internet (WiFi) zoals thuis

Een andere veel voorkomende uitdaging voor recreatieondernemers is dat een gemiddeld gezin tegenwoordig al de meegebrachte apparaten (lees telefoon, tablet, computer, etc.) tegelijk aan wil sluiten. Uiteraard verwachten ze daarbij snel en stabiel internet.

Tevens wordt er tegenwoordig veel televise gekeken via internet. Naast Netflix of Uitzendinggemist.nl hebben ook veel TV aanbieders hun zenderpakket online beschikbaar. Dit alles legt een enorme druk op het internet (WiFi) netwerk.

maxCoax biedt een betaalbaar, stabiel en dekkend WiFi-netwerk dat klaar is voor de toekomst. Op korte afstand van elkaar worden zoveel mogelijk WiFi-spots geplaatst die samen een optimaal dekkend netwerk creëren. Door de korte afstanden is er sprake van een betere dekking en het grote aantal WiFi-spots zorgt voor een lager aantal gasten per WiFi-spot. Hierdoor raken de WiFi-spots dus niet meer overbelast waardoor iedereen een stabiele verbinding met het netwerk heeft. Het wegvallen van verbindingen is dus verleden tijd! De internet systemen van maxCoax worden volledig gemanaged waarmee wij voor u de meest optimale combinatie kunnen maken tussen het aantal gasten, de internet aanvoer (back-bone) en het aantal WiFi Access Points. 

Met onze oplossingen kunnen al uw gasten gebruik maken van optimaal werkend internet (WiFi) netwerk via een landingspagina. Deze landingspagina wordt volledig naar uw huisstijl ingericht, met alle informatie van uw bedrijf.

Internet over Coax

De aanleg van een internet (WiFi) netwerk kan nog wel een voor discussie zorgen op vakantieparken. In het geval dat de woningen eigendom zijn van verschillende eigenaren, wil niet altijd iedereen gebruik maken van het internet (WiFi) netwerk en wil daarom soms ook niet mee investeren in de aanleg ervan.

Heeft u een bestaand coax netwerk op uw terrein dan is onze MoCA internet over coax oplossing hier de uitkomst! Er kan dan op eenvoudige wijze internet worden aangeboden in de bungalows van de bewoners die graag gebruik willen maken van het internet (WiFi) netwerk. Enkel de mensen die gebruik willen maken van internet investeren in een eigen modem, de overige bewoners hoeven niet te investeren. Tevens zal dit het WiFi-netwerk ontlasten zodat er meer bandbreedte beschikbaar zal zijn voor uw andere gasten.

Coax netwerk op uw terrein

Ieder (bestaand) coax netwerken kan bruikbaar gemaakt worden voor het maxCoax internet over coax systeem. Via een centraal geplaatste module is op het hele coaxnetwerk het internet beschikbaar. Door het plaatsen van een modem in de bungalows wordt er een lokaal internet (WiFi) netwerk gecreëerd. Uw gasten kunnen dus op ieder moment beslissen of ze deel willen nemen of niet. Met deze moderne en betrouwbare MoCA oplossingen kunt u de komende jaren meegroeien met de veranderende behoefte van de bungaloweigenaren of gasten zonder extra investeringen. 

Heeft u geen bestaand netwerk, dan zijn er ook draadloze oplossingen die werken met een modem per bungalow of chalet. Ook zijn er mogelijkheden met WiFi masten die zorgen voor WiFi over het gehele park.

Digitale televisie

Het is zeer eenvoudig een TV ontvangststation bij u te plaatsen. De kosten van een digitaal ontvangststation zijn tot wel 80% lager dan de kosten van een analoog ontvangststation. Zo veel voordeliger dat al bij 40 aansluitingen een eigen digitaal tv-systeem voordeliger is ten opzichte van het ZIGGO aanbod (inclusief alle materialen en rechten).

Naast een enorme kostenbesparing is de kwaliteit velen malen beter en kunnen er meer digitale kanalen worden aangeboden inclusief een eigen informatie kanaal.

 

 

Zenderpakketten

maxCoax biedt een uitgebreid zenderpakket van digitale kanalen aan, waardoor u voor uw gasten een afgestemd pakket van televisiezenders kunt aanbieden. De zenders worden ontvangen via satelliet, via Kabel (bijvoorbeeld Ziggo), de ether (Digitenne) of via glasvezel.Onze oplossingen zijn van zeer goede kwaliteit, ze zijn klaar voor de toekomst en ze zijn ook nog eens zeer voordelig. 

Alle nieuwe LCD of LED TV toestellen kunnen direct de digitale TV programma’s ontvangen (zonder gebruik van een digitale decoder). Uiteraard is dit ook mogelijk met een losse digitale tuner voor oudere TV toestellen of TV toestellen zonder ingebouwde tuner.

Wij leveren alle verschillende technieken, leveren vele zenderpakketten en gebruiken nagenoeg alle bronnen, hierdoor geven wij u altijd het meest objectieve advies !

Wilt u graag meer informatie:

+31 (0)85 7827510